APARATELE DENTARE CREEAZA SAU NU UN DISCONFORT PACIENTILOR?

Posted by:

Perspectiva purtarii unui aparat ortodontic este inspaimantatoare pentru multi pacienti din cauza renumelui pe care si l-au creat vechile tehnici de ortodontie. Chiar daca purtarea unui aparat ortodontic implica de multe ori un disconfort mai mic sau mai mare de partea pacientului, de multe ori aplicarea aparatului acolo unde exista o indicatie certa pentru el va duce la imbunatatirea considerabila a vietii pacientului. La sfarsitul tratamentului, acesta va beneficia de o ocluzie corecta, o functie masticatorie buna si, nu in ultimul rand, de un zambet frumos.

De multe ori, pacientii aleg sa nu poarte aparat dentar pentru ca se tem de impactul pe care acesta il va avea asupra fizionomiei lor. In acest context, este important sa stiti ca stomatologia a avansat enorm si exista un numar de tehnici ortodontice aproape invizibile. Mai mult, dintii pot fi adusi in pozitia potrivita cu ajutorul unor aparate linguale sau a unor gutiere.

Indiferent de tehnica aleasa, disconfortul experimentat de pacienti este, de obicei, de scurta durata (7-10 zile). Dupa aceasta perioada intervine obisnuinta, iar pacientii aproape ca uita de existenta aparatului dentar in cavitatea lor bucala. Alti pacienti acuza retentia alimentelor in aparatul ortodontic si, intr-adevar, aceasta poate deveni o problema atunci cand igiena este insuficienta sau deficitara. In aceste cazuri, putem asista la adevarate explozii de carii. Tocmai de aceea, este necesara instruirea pacientilor si instituirea unui program foarte strict de igiena, atat in interiorul cabinetului dentar, cat si acasa. La noi in cabinet, instruirea pacientilor care poarta aparate se face ca la carte– puteti citi pe site-ul nostru sfaturile medicilor LLL Dental.

Luati decizii intelepte cand vine vorba despre zambetul dumneavoastra, caci este cel mai de pret accesoriu pe care il puteti avea!

0

Add a Comment


seventeen − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.