DSD- DIGITAL SMILE DESIGN

Posted by:

Digital Smile Design (DSD) este un concept inovator in planificarea si previzualizarea unui tratament dentar estetic. DSD foloseste principii de estetica  faciala, corelate cu reguli de estetica dentara, ale zambetului si gingiilor in functie de fizionomia fiecarui pacient.

 Aceasta tehnica presupune doua etape principale – etapa de culegere de informatii necesare pentru conceperea DSD-ului si etapa de laborator. DSD-ul incepe cu o sedinta in care sunt efectuate fotografii tehnice si este luata o amprenta dentara de catre medicul stomatolog. Cu aceste date (fotografii si amprenta dentara), echipa care va lucra la acel caz studiaza in detaliu cazul, gasind design-ul perfect al zambetului dumneavoastra, mai intai virtual, materializandu-l ulterior intr-o macheta de ceara.

Se studiaza forma dintilor si a gingiei, culoarea, marimea si pozitionarea dintilor, precum si modul in care radeti, vorbiti sau zambiti. Toate acestea vor completa tabloul zambetului dumneavoastra perfect.

Timpul petrecut adunand date si analizandu-le este rapid recuperat, comunicarea cu pacientul si cu tehnicianul dentar fiind mult usurata, fiind, de asemenea, scutite sedinte de tratament inutile pe parcursul tratamentului dentar.

Dupa aceasta prima etapa, urmeaza ca medicul, tehnicianul dentar si, nu in ultimul rand, dumneavoastra, pacientul, sa alegeti solutia cea mai buna, care va fi pusa in practica si care combina rigorile unei lucrari dentare de calitate cu fizionomia dorita de dumneavoastra. Astfel, la urmatoarea sedinta vom aplica peste dintii dumneavoastra o macheta din material compozit care arata noul design al zambetului.

Rezultatul estetic al tehnicii DSD este ca dumneavoastra veti putea vorbi, zambi  fara sa apara vreo modificare la nivelul dintilor dumneavoastra. Veti pleca din cabinet cu dintii intacti si cu o prezentare foto si video a noului zambet, putand previzualiza in felul acesta rezultatul final al lucrarii dentare estetice.

Astfel, veti sti dinainte cum va arata viitoarea dumneavoastra lucrare si veti putea incepe lucrul la ea cu gandul la rezultatul final, stiind ca merita toata asteptarea. Cu alte cuvinte, aveti posibilitatea sa va modificati viitorul zambet inainte ca lucrarile dentare sa fie facute!

 Desenati-va chiar acum zambetul perfect, profitand de oferta lunii aprilie!

 

0

Add a Comment


sixteen − 14 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.