Informatii, Articole, Recomandari

DURERI DENTARE- SEMNIFICATII

Posted by:

DURERI DENTARE- SEMNIFICATII

Semnificatiile durerii dentare

Durerea dentara este, din pacate, o problema comuna si poate avea diverse cauze, cum ar fi: cariile, bolile gingivale, sensibilitatea dentara, fracturile dintilor, malpozitii sau eruptia molarilor de minte si altele.

Durerea dentara este de mai multe tipuri si, de cele mai multe ori, felul in care un dinte doare ii sugereaza medicului care ar putea fi cauza disconfortului pacientului. De exemplu, durerea poate fi constanta sau poate fi pulsatila, poate fi foarte precis localizata sau difuza. Pacientul uneori stie ce-i cauzeaza disconfortul, iar alteori nu poate preciza care este factorul declansator. Iata care sunt cateva dintre semnificatiile durerilor dentare, informatii care va pot ghida sa identificati ce problema sta la baza durerii, pana ajungeti la medic.

Durerea la rece, la fierbinte sau la dulce este, de cele mai multe ori, este data de cariile dentare.

Durerile foarte puternice, localizate si foarte ascutite sunt date de multe ori de patologiile acute ale pulpei dentare. Acestea ingrijoreaza pacientul din cauza intensitatii.

Tot o durere ascutita se simte si atunci cand un dinte este fracturat, fie prin traumatism, fie prin muscarea unui obiect/aliment dur.

Durerile constante de intensitate mai scazuta, fara un punct de plecare pot fi date de afectiunile parodontale sau de afectiunile cronice ale pulpei dentare.

Chiar si unele cancere orale pot incepe cu dureri de maxilar, ce seamana cu durerea de dinti.

Insa, indiferent de tipul de durere pe care il resimtiti, este foarte important sa va prezentati la medicul stomatolog pentru un diagnostic corect, dar si pentru aplicarea tratamentului corespunzator in vederea eliminarii disconfortului.

0

About the Author:

Add a Comment

18 − seven =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact Us

11:21 am next to septembrie 11, 2015