ZAMBETUL SI ESTETICA DENTARA

Posted by:

ZAMBETUL SI ESTETICA DENTARA

Indiferent de varsta sau statut social si atat pentru femei, cat si pentru barbati, zambetul este de departe cel mai pretios accesoriu pe care l-am putea avea. Capacitatea de a zambi fara a fi retinuti, fara teama ca am putea fi judecati in functie de elementele negative ale zambetului nostru este de nepretuit. Aici intervine estetica dentara, care are ca scop imbunatatirea aspectului dintilor si obtinerea unui zambet cat mai frumos si atragator. In ultimii ani, pe masura ce stomatologia a avansat, s-a dezvoltat si latura esteticii dentare si a inceput sa fie la mare cautare in randul pacientilor.

Procedeele utilizate in estetica dentara variaza de la cele mai simple tehnici de albire a dintilor, pana la lucrari protetice produse in laborator (fatetele din ceramica, coroanele din ceramica integrala, portelan pe suport de zirconiu, etc.) sau la aplicarea de bijuterii dentare. Aparatele ortodontice se folosesc pentru a aduce dintii in pozitii corecte, estetice pe arcada si pentru a obtine echilibru in aspectul dintilor. Analize si simulari digitale ale posibilelor variante ajuta pacientul sa obtina de la primele intalniri cu medicul specialist in estetica dentara o imagine digitala a viitorului zambet. Folosindu-se tehnica Digital Smile Design (DSD), un concept inovator in planificarea si previzualizarea unui tratament dentar estetic, pacientii vor sti cum va arata zambetul lor la sfarsitul tratamentului. Pacientul este practic un co-designer al propriului zambet, prin transmiterea obiectivelor, dar si prin exprimarea propriilor dorinte si asteptari catre echipa medicala.

Este insa foarte important de subliniat ca toate manoperele ce tin de zona esteticii dentare trebuie realizate dupa ce s-a facut o igienizare a cavitatii bucale in cabinetul stomatologic.

Dupa cum ati putut observa, folosindu-se cele mai noi tehnici si descoperiri din zona stomatologica, combinate cu cele mai noi tehnologii si materiale, procedurile de cosmetica dentara se realizeaza cu rezultate spectaculoase. Pentru a va bucura insa cat mai mult timp de dintii dumneavoastra estetici, va recomandam sa aveti grija de dantura dumneavoastra si, foarte important, sa nu uitati de vizitele periodice de igienizare, care sunt obligatorii pentru a va putea pastra sanatatea si frumusetea dintilor.

 

 

0

Add a Comment


4 × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.