FATETELE DENTARE- VEDETELE COSMETICII DENTARE

Posted by:

Pacient: Am auzit de curand de fatete dentare, dar nu stiu daca sunt potrivite pentru problemele mele.

Dr. Manuela Lupascu: Fatetele dentare fac parte din arsenalul modern in practicarea stomatologiei estetice. Aplicarea doar pe fata vizibila a dintilor, cu predilectie a dintilor frontali, a unor fatete speciale din ceramica integrala eMAX, corecteaza defectele de forma pozitie si culoare.

Fatetele dentare pot elimina defectele unui singur dinte, dar se folosesc cel mai adesea pe grupuri simetrice de mai multi (4, 6, 8, 10) dinti, creand astfel un aspect vizual estetic superior, pentru intregul zambet. Inainte de montarea fatetelor dentare, este recomandata realizarea unui detartraj, urmat de albire profesionala.

 

OFERTELE LUNII NOIEMBRIE

 

AVANTAJELE  FATETELOR DENTARE

Rezultatele tratamentelor cu fatete dentare dau satisfactie maxima, obtinandu-se RAPID (!) un zambet alb, luminos, cu dinti frumos aliniati, perfecti din punctul de vedere al esteticii dentare!

Alt avantaj al fatetelor dentare consta in obtinerea unor rezultate estetice excelente, cu o atitudine conservatoare fata de dinti, necesitand o preparatie minim invaziva, superficiala a acestora.

Dintii raman vitali.

INDICATII PENTRU FATETELE DENTARE

Dintii fisurati sau fracturati doar la nivelul coroanei dentare. Fisurile din smalt se coloreaza in timp, devin inestetice si creeaza pacientului disconfort;
Malpozitii dentare usoare si moderate (inghesuiri, rotiri);
Se pot inchide si spatiile dintre dinti care nu sunt dorite (treme si diasteme);
Dintii cu malformatii congenitale de forma (forma de tarus etc.);
Dintii cu coloratii nedorite;
Dinti cu obturatii (plombe) mari, debordante etc. ;
Dinti cu o mica parte din radacina expusa datorita retractiilor gingivale.

Pacient: Care este diferenta dintre fatetele dentare si coroanele dentare ?

Dr. Manuela Lupascu: Fatetele dentare se aplica doar pe partea vizibila a dintilor, pe cand coroanele dentare imbraca dintii de jur imprejur.

0

Add a Comment


1 × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.