LUCRAREA DENTARA S-A RUPT SI TREBUIE INLOCUITA

Posted by:

Pacient: Am o lucrare care se intinde de dupa caninul din dreapta-jos pana la maseaua de minte din capat (care a fost tratata, la momentul respectiv, si folosita drept suport pentru aceasta lucrare). Lucrarea dentara s-a rupt si trebuie inlocuita. Credeti ca poate fi inlocuita cu alta lucrare sau trebuie operate mai multe implanturi, dat fiind ca maseaua de minte-suport s-a stricat iar si este de mici dimensiuni?

Dr. Manuela Lupascu:  Solutia pe care noi o recomandam pentru edentatia dumneavoastra este implantul dentar, adica un surub din titan introdus direct in os care tine locul radacinilor dintelui extras. Aceasta radacina artificiala reprezinta fundatia viitoarelor lucrari protetice. Recomandam aceasta solutie ca o prima alternativa, intrucat se elimina astfel necesitatea tratarii si prepararii dintilor invecinati bresei edentate care, pentru a sustine o punte, vor fi suprasolicitati.

Suprasolicitarea dintilor stalpi in cazul dumneavostra a condus la distrugerea molarului de minte, ceea ce face imposibila refacerea lucrarii protetice in aceeasi configuratie.

Va recomndam investigatia tomografica si inlocuirea dintilor lipsa cu implanturi si lucrari protetice pe implanturi, solutii care va vor aduce confort, siguranta, stabilitate osoasa si o masticatie echilibrata de lunga durata.

2

Comments

 1. Serban  octombrie 3, 2018

  Buna ziua.

  Am o punte pe maxilar de la caninul 1.3(stalp) până la molarul 1.7(stâlp), cam forțată structural, din punctul meu de vedere, dar propusă de medic în condițiile în care implanturile necesitau sinus lifting și adiție de os.
  Incisivii sunt ok, caninul la fel, iar premolarii și molarii de pe hemiarcada opusă(2.4, 2.5, 2.6, 2.7) sunt devitalizați și protejați cu coroane.
  În condițiile în care puntea va ceda, și o dată cu ea probabil și unul sau ambii dinți stâlpi(1.3 respectiv 1.7), ce plan de tratament ar fi de recomandat pentru a proteza edentația: implanturi și lucrare pe ele sau proteză scheletată?
  Mulțumesc.

  reply
  • LLL Dental  octombrie 4, 2018

   Buna ziua,

   Pentru mai multe informatii ne-ar fi de folos o radiografie recenta, dar din cele mentionate de dvs., planul de tratament recomandat este urmatorul:
   – Sinus lifting
   – Implant pe 14 si 16
   – Coroana pe 13
   – 14×15 punte pe implanturi
   – Coroana pe 17
   Ne puteti contacta la numarul de telefon 0728 320 700 sau pe e-mail clinic@llldental.ro daca doriti mai multe detalii. De asemenea, va puteti programa pentru o consultatie gratuita in data de 25.10.2018.

   reply

Add a Comment


twenty − nine =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.