Informatii, Articole, Recomandari

LUCRAREA DENTARA S-A RUPT SI TREBUIE INLOCUITA

Posted by:

LUCRAREA DENTARA S-A RUPT SI TREBUIE INLOCUITA

Pacient: Am o lucrare care se intinde de dupa caninul din dreapta-jos pana la maseaua de minte din capat (care a fost tratata, la momentul respectiv, si folosita drept suport pentru aceasta lucrare). Lucrarea dentara s-a rupt si trebuie inlocuita. Credeti ca poate fi inlocuita cu alta lucrare sau trebuie operate mai multe implanturi, dat fiind ca maseaua de minte-suport s-a stricat iar si este de mici dimensiuni?

Dr. Manuela Lupascu:  Solutia pe care noi o recomandam pentru edentatia dumneavoastra este implantul dentar, adica un surub din titan introdus direct in os care tine locul radacinilor dintelui extras. Aceasta radacina artificiala reprezinta fundatia viitoarelor lucrari protetice. Recomandam aceasta solutie ca o prima alternativa, intrucat se elimina astfel necesitatea tratarii si prepararii dintilor invecinati bresei edentate care, pentru a sustine o punte, vor fi suprasolicitati.

Suprasolicitarea dintilor stalpi in cazul dumneavostra a condus la distrugerea molarului de minte, ceea ce face imposibila refacerea lucrarii protetice in aceeasi configuratie.

Va recomndam investigatia tomografica si inlocuirea dintilor lipsa cu implanturi si lucrari protetice pe implanturi, solutii care va vor aduce confort, siguranta, stabilitate osoasa si o masticatie echilibrata de lunga durata.

0

About the Author:

Manager medical, Medic coordonator, Medic stomatolog specialist in: - stomatologie generala - implantologie - estetica dentara

Add a Comment

five + twenty =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact Us

2:30 pm next to februarie 3, 2015