SANGERARILE GINGIVALE

Posted by:

In ziua de astazi primim din ce in ce mai des informatii alarmante, din media, despre sangerarile gingivale. Vedem reclame din care aflam ca sangerarea gingivala poate fi primul pas catre caderea dintilor. Cu siguranta v-ati intrebat, cel putin o data, daca lucrurile stau chiar asa sau daca nu cumva se exagereaza un pic.

Ca sa putem raspunde la aceasta intrebare, trebuie insa, in primul rand, sa vedem ce inseamna sangerarile gingivale si de ce apar ele. Sangerarile gingivale sunt cauzate de inflamatii ale gingiei. Intr-o faza incipienta, ele se pot rezolva extrem de usor- o vizita in cabinetul stomatologic pentru detartraj, pentru a indeparta placa bacteriana si tartrul si apoi pastrarea unei bune igiene orale vor rezolva situatia si va vor scapa de cosmarul dintilor pierduti in chiuveta. Deci, daca ar fi sa luam in calcul doar aceasta situatie, ne-am putea grabi si am putea spune ca reclamele de care povesteam mai sus exagereaza un pic.

Asadar sa mergem mai departe. Trebuie sa luam in calcul ca sangerarile gingivale pot fi, totodata, semne ale unei imbolnaviri parodontale grave. Aceasta, netratata la timp, poate avea ca rezultat, pierderea unuia sau mai multor dinti. Daca insa este identificata la timp, poate fi oprita in evolutie prin instaurarea tratamentului adecvat si a unei igiene corecte. Deci, si in acest caz, o vizita la medicul stomatolog poate face diferenta si poate evita pierderea dintilor.

Concluzionand, putem spune ca da, poate este prea alarmant sa va ganditi de la o prima sangerare gingivala la pierderea dintilor, insa, nu este deloc gresit, din contra, este chiar indicat, sa investigati si sa tratati cauza acesteia. Caci preventia este intotdeauna mai usoara decat tratamentul.

Aveti grija de sanatatea dintilor dumneavostra, caci sunt cel mai de pret accesoriu pe care l-ati putea avea!

0

Add a Comment


one + 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.