Aparat dentar

Pentru ca stim cat de importanta este prima impresie in societate, ne dorim ca pacientii nostri sa poata zambi increzatori! In ortodontie, montarea unui aparat dentar   permite rearanjarea dintilor în pozitii noi, fizionomice si fiziologice. Nimic nu este mai atragator decat un zambet minunat.

aparat dentar fix safir
aparat-dentar-pe-macheta

Cand este nevoie de aparat dentar?

Aparatul dentar nu este un moft, ci o necesitate. Tratamentul cu ajutorul aparatului ortodontic este necesar pentru corectarea unor probleme precum: 

  • Dinti inghesuiti; 
  • Spatii interdentare prea mari; 
  • Alinierea incorecta a dintilor.

Care sunt avantajele purtarii unui aparat ortodontic?

  • 1

    Aparatul dentar indreapta dintii si asigura o muscatura buna, crescand sansele de a pastra dintii sanatosi mai mult timp.

  • 2

    Contribuie si la imbunatatirea sanatatii organismului in general. 

  • 3

    Tratamentul ortodontic este o investitie inteleapta in favoarea sanatatii dintilor, a sanatatii fizice si emotionale.

4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ce tipuri de aparate dentare exista?

Aparatele dentare ortodontice pot fi mobile sau fixe. De obicei, aparatele dentare mobile sunt folosite la copii pentru ghidarea si stimularea cresterii. Aparatele dentare fixe sunt compuse din bracketi lipiti pe fiecare dinte în parte si uniti printr-un fir de otel. Acestea actioneaza exact si selectiv. In functie de diagnostic si varsta, putem stabili ce tip de aparat dentar vi se potriveste.

Aparate dentare mobile

Sunt aparate dentare confectionate din material plastic ce stimuleaza cresterea oaselor si genereaza spatiu pentru dintii inghesuiti. Se folosesc cand inca nu s-au schimbat toti dintii si mai sunt prezente masele de lapte. Medicul ortodont va va explica cum sa puneti si sa scoateti aparatul din gura, cum sa-l igienizati si cate ore pe zi sa-l purtati.

In stomatologia pentru copii, pe langa corectarea pozitiei dintilor, aparatul dentar contribuie la prevenirea unor probleme de dictie si a unor afectiuni dentare cauzate de malocluzie.

Aparate dentare fixe

Sunt cele mai utilizate la adolescenti si adulti. Cu ajutorul aparatelor dentare fixe se obtine alinierea perfecta a dintilor. Din punct de vedere estetic, aceste aparate dentare pot fi:

  • Metalice
  • Ceramice 
  • Safir. 

 

Adolescentii tind sa prefere aparatele dentare cu elastice colorate, in timp ce adultii aleg aparatele dentare cu componente transparente, cat mai putin vizibile.

aparat dentar adolescenta

La ce varsta se recomanda purtarea unui aparat?

Copiii si tinerii care sunt inca aproape de perioada de crestere obtin rezultate spectaculoase cu ajutorul aparatelor dentare. Adultii, desi nu mai cresc, se pot bucura si ei de imbunatatirea zambetului si a muscaturii. Varsta nu este un obstacol pentru un aparat dentar, dintii sanatosi pot fi indreptati la orice varsta.

Care este pretul unui aparat dentar?

Pretul unui aparat dentar reprezinta doar o parte din costul final al tratamentului ortodontic. Nu toti pacientii stiu ca acesta include mai multe etape, iar fiecare dintre acestea presupune anumite costuri: 

  • Etapa de diagnostic 

In stabilirea unui diagnostic corect e nevoie de o consultatie a medicului specialist ortodont pentru a determina care este situatia actuala, care este rezultatul pe care il dorim, dar si ce trebuie sa facem ca sa-l obtinem! De exemplu, unii pacienti au nevoie de tratament ortodontic asociat cu interventie chirurgicala asupra oaselor fetei si tesuturilor moi, respectiv barbie si nas. 

Mai intai vom sta de vorba. Ne vom cunoaste si vom stabili impreuna ce ne place si ce nu si, mai ales, ce vrem sa obtinem. Examenul facial si cel intraoral vor fi completate de inregistrarea unui mulaj al dintilor, dupa care in laborator se va realizeaza un model de studiu. Acesta are rolul de a ne ajuta in stabilirea diagnosticului corect, dar si de a inregistra situatia de la care pornim si la care ne vom raporta pe parcursul tratamentului. 

In acelasi scop, vom realiza un set de fotografii diagnostice si vom indica setul de radiografii necesare. In urmatoarea sedinta vom analiza impreuna variantele planului de tratament.

  • Etapa de montare a aparatului dentar 

Odata stabilit planul de tratament, se pot pune in aplicare pasii acestuia. In peste 80% dintre cazuri, este nevoie de aplicarea aparatelor dentare pe ambele arcade, ceea ce inseamna ca pretul aparatului dentar este dublu fata de cel trecut in lista cu tarife pentru montarea acestuia pe o singura arcada. 

  • Etapa controalelor lunare 

Dupa montare, urmeaza o perioada indelungata de URMARIRE, CONTROL SI ADAPTARE (modificare) a aparatelor ortodontice. In general, este necesar un control lunar, iar tratamentul se intinde pe mai mult de un an. 

Costului acestor controale lunare i se mai adauga si cel al profilaxiei cariilor si parodontopatiilor. Aparatul dentar fix sau mobil ingreuneaza manoperele de curatare a dintilor pe care le puteti realiza singuri acasa. Scopul ortodontiei este de a obtine dinti frumos aliniati, dar si sanatosi! Pentru asta trebuie sa urmati tratamente profilactice de igienizare riguroase  frecvente (o data la trei luni). 

Pacientilor aflati in tratament ortodontic cu aparate dentare fixe le recomandam pachetul de profilaxie ORTO. Acesta include detartrajul, curatarea dintilor cu airflow  si fluorizare efectuata la sfarsitul tratamentului profilactic. 

Daca apar usoare dureri sau tensiuni dupa ajustarea aparatului, acestea pot fi diminuate cu ajutorul terapiei cu laser dentar

In concluzie, cat costa aparatul dentar depinde de particularitatea cazului in sine, dar si de modul in care vreti sa va ingrijiti pe parcursul tratamentului. Tarifele pentru tratamentul ortodontic la LLL Dental pot fi consultate aici.

De ce sa optezi pentru lucrari ortodontice de la clinica LLL Dental?

De ce sa optezi pentru lucrari ortodontice de la clinica LLL Dental?

Daca va doriti un zambet frumos si sanatos, LLL Dental este clinica la care puteti apela cu incredere pentru montarea unui aparat dentar in Bucuresti. Diferenta pe care o aducem vine din traditia noastra de familie si din experienta acumulata in cei peste 60 de ani de activitate a celor trei generatii de medici dentisti care ne reprezinta. 

Dispunem de 6 cabinete dotate cu tehnologie de varf, carora li se adauga un cabinet de radiologie dentara echipat cu tomograf si aparate pentru radiografii digitale panoramice si retroalveolare, o sala de operatii cu propriul aparat de radiografii retroalveolare si un laborator de tehnica dentara. Ne mai mandrim si cu o echipa de 30 de oameni, bine antrenati in tainele stomatologiei. Toate acestea inseamna ca veti gasi tot ce aveti nevoie pentru tratamentul ortodontic si nu numai intr-un singur loc. 
Exista diverse tipuri de aparate dentare pentru a veni in intampinarea nevoilor particulare ale fiecarui pacient in parte. Consultati-ne pentru a alege varianta cea mai potrivita de aparat dentar pentru dumneavoastra.
programează-te