LUCRARI DENTARE DIN PORTELAN PE ZIRCONIU

 

ZIRCONIU – GENERALITATI 

 
Zirconiul folosit in stomatologie sub forma de oxid de zirconiu stabilizat cu ytriu (nu cu uraniu!) are culoarea si transparenta similara dintelui natural iar rezistenta lui este similara aliajelor inoxidabile. Tehnica de fabricare a infrastructurii de zirconiu este CAD-CAM (computer aided design- computer aided manufacturing). Cu ajutorul unui soft special se creeaza o macheta virtuala a viitoarei lucrari pe care o masina de frezat 3D cu comanda numerica o transforma din blocuri prefabricate in lucrare dentaraAdaptarea lucrarii dentare din portelan pe structura de zirconiu la tesuturile dentare este exacta.
 

CARACTERISTICI

 

Zirconiul permite luminii sa treaca la fel cum o face un dinte natural, in comparatie cu structura metalica ce blocheaza trecerea luminii.
Acesta este si unul dintre cele mai biocompatibile materiale disponibile in tehnica stomatologica si elimina posibilele alergii. Zirconiul folosit la realizarea lucrarilor dentare ceramice ca structura este si un bun izolator termic contribuind la mentinerea vitalitatii dintelui cand se doreste pastrarea nervului. Este folosit ca infrastructura subtire si rezistenta care ne permite sa aplicam ceramica, printr-o tehnica speciala de stratificare, obtinand rezultate estetice deosebite.

 

INDICATIILE COROANELOR DE INVELIS CU STRUCTURA DIN ZIRCONIU:

   •  Restaurari dentare estetice ale dintilor frontali.
   •  Restaurari dentare estetice tip coroane solidarizate de 2-3 elemente.
   •  Restaurari dentare estetice tip punte de mica amploare 3-4 elemente.
   •  Restaurari estetice pe implanturi dentare.

Pentru dintii frontali cu coloratii, aspect inestetic, carii adanci sau tratamente de canal, lucrarile de portelan pe structura de zirconiu reprezinta cea mai buna alegere pentru rezistenta in timp, culoarea care nu se schimba si o estetica superioara comparativ cu celelalte tipuri de lucrari.

 
la inceput
 

Zirconiu | Bucuresti sector 2 Calea Mosilor 296