BRUXZIR – ALTERNATIVA RESTAURATOARE A COROANELOR METALO-CERAMICE

Posted by:

              Progresele realizate în ultimii ani în domeniul materialelor estetice indirecte au conferit profesiei dentare grade mai ridicate de rezistenţă şi estetică, cu produse precum disilicatul de litiu sau oxidul de zirconiu. Oferind o adaptare excelentă, o performanţă versatilă şi mulţumită faptului că nu implică utilizarea porţelanului care se poate desprinde, ciobi sau fractura, coroanele din zirconia monolitică (BruxZir) au potenţialul de a depăşi alte restaurări stratificate, precum cele metaloceramice (porcelain-fused-to-metal, PFM) sau ceramica stratificata pe zirconiu.

ZIRCONIA MONOLITICA: DE CE SI CAND?

           Alegerea celui mai puternic material care întruneşte necesitatea estetică minimă a pacientului dobândeşte pur şi simplu sens. Cunoscând adaptarea excelentă, performanţa versatilă şi popularitatea răspândită a ceramicilor de generaţie mai nouă, precum disilicatul de litiu, când este cea mai oportună utilizarea zirconiei monolitice? Coroanele posterioare din zirconia monolitică (fără porţelan stratificat) au potenţialul de a dura mai mult decât alte restaurări stratificate, precum cele metalo-ceramice (porcelain-fused-to-metal, PFM).

INDICATIILE BRUXZIR-ULUI

           BruxZir Zirconia solidă este indicată pentru coroane (atat in zona posterioara,cat si in zona frontala), punti,coroane pe implanturi, inlay-uri și onlayuri. Este o alternativă estetică la restaurările metalo-ceramice. Durabilitatea unei restaurări BruxZir este ideală pentru bruxomanii care si-au distrus dinții naturali sau restaurările metaloceramice. BruxZir Zirconia solidă este, de asemenea, ideală atunci când pacientul nu are spațiu de pregătire pentru o coroana clasica.

AVANTAJELE ZIRCONIEI

             Intrucat coroanele de zirconia monolitică sunt frezate şi nu este nevoie de porţelan de faţetare, timpul etapei de laborator este mult mai redus decat in cazul metodelor clasice. Timpul de asteptare al pacientului pana la lucrarea finala este mult mai mic deoarece necesita mai putine probe. De asemenea, pacientul beneficiaza de mai multa acuratete, rezistenta si estetica a coroanelor. Laboratorul concepe digital, frezează şi arde restaurarea în cuptor timp de câteva ore, ceea ce grăbeşte livrarea sa către cabinetul dentar.

CONCLUZII

            Motivele pentru care coroanele din zirconia monolitică merită a fi considerate includ următoarele: sunt mai estetice decât metalul, prezintă o rezistenţă la fracturare mai mare decât alte materiale fizionomice, presupun o preparare dentară conservatoare minima şi prezintă suficientă estetică pentru a reduce necesitatea stratificării porţelanului. În plus, se pot fixa prin adeziune sau cimentare, si necesită un timp redus de lucru în laborator.

0

Add a Comment


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.