INHALOSEDARE CU PROTOXID DE AZOT
 

BENEFICIILE UTILIZARII INHALOSEDARII

 
Acest tip de sedare are ca scop relaxarea pacientului  inainte si in timpul procedurilor stomatologice folosindu-se un amestec de oxigen si protoxid de azot (asa numitul gaz ilariant) administrat pe cale  respiratorie. Pacientul ramane  constient, receptiv, cooperant si se relaxeaza profund.

Majoritatea pacientilor nu vin la stomatolog din cauza friciiInhalosedarea ii ajuta pe multi sa isi depaseasca aceasta frica. Este o metoda sigura, eficienta si bine primita de pacienti.

 

CE ESTE INHALOSEDAREA?

 
Protoxidul de azot este inhalat in amestec cu oxigenul si produce o sedare constienta, adica pacientul  nu mai este anxios dar poate raspunde intrebarilor si coopereaza pe parcursul tratamentului. Efectul  gazului dureaza atat cat este administrat, iar in momentul opririi lui  dispar si efectele de sedare.
 

ESTE INHALOSEDAREA SIGURA?

 
Este cel mai sigur sedativ folosit in stomatologie. Este bland, total netoxic si se elimina din organism in 2-3 minute la nivel pulmonar. Aceste caracteristici il recomanda atat copiilor cat si adultilor, ajutandu-i  sa-si infranga teama de stomatolog si de tratamentele dentare.
 

AVANTAJELE SEDARII CU PROTOXID DE AZOT

 
Inhalosedarea a devenit foarte populara datorita avantajelor oferite  medicilor cat si pacientilor. Pentru anumiti pacienti folosirea  protoxidului de azot  a devenit singura metoda prin care pot sa accepte tratamentele stomatologice si sa isi imbunatateasca sanatatea orala.
In paranteza fie spus si noi, echipa LLL Dental atunci cand suntem pacienti folosim inhalosedarea la toate  interventiile!
 

INHALOSEDAREA NE AJUTA LA:

– relaxarea pacientului.
– sporirea confortului in timpul tratamentelor stomatologice.
– cooperarea dintre medic si pacient.
– controlul reflexului de voma.
– eliminarea amintirilor neplacute legate de tratamente.
– scurtarea numarului de programari.

 
la inceput
 

Inhalosedare | Bucuresti Sector 2 Calea Mosilor 296