Pret implant dentar – Cat costa un implant dentar?

La ora actuala, implantul dentar este considerat cea mai buna varianta de tratament in cazul pierderii unui dinte. Unul dintre putinele sale dezavantaje este pretul sau. Intr-adevar, acesta poate parea mai ridicat cand il comparam cu cel al altor tratamente stomatologice. Daca se cunosc insa toti factorii care pot influenta costul final al unui tratament cu implanturi dentare si importanta fiecaruia dintre acestia, este usor de inteles ca pretul este unul pe deplin justificat si chiar relativ mic daca privim implantul dentar ca o investitie pe termen lung.

Pretul unui implant dentar

Lista preturi implanturi dentare LLL Dental

MANOPERAPRET
Extractie atraumatica in vederea implantului350 RON
Implant dentar (sistemul complet)3750 RON
Latire creasta alveolara bone spliting piezo3000 RON
Regenerare osoasa ghidata cu os artificial3750 RON
Augmentare tesut osos4000 RON
Augmentare tesut gingival4000 RON
Membrana resorbabila colagen- include fixarea2000 RON
Mentinator de spatiu – include fixarea2500 RON
Os artificial 0,5g1000 RON
Os artificial 2g3000 RON
Sinus Lifting extern unicameral4500 RON
Sinus Lifting extern bicameral5500 RON
Sinus lifting hidro-intralift2500 RON
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este un dispozitiv cu o forma asemanatoare unui surub, realizat de obicei din titan, care se insereaza la nivelul osului maxilar sau mandibular pentru a inlocui radacina unui dinte pierdut si a sustine lucrarea dentara ce il va inlocui.[1]

Rata foarte ridicata de succes (de peste 97%), faptul ca nu afecteaza dintii ce marginesc spatiul edentat si reducerea riscului de aparitie a cariilor si a altor probleme dentare reprezinta doar cateva dintre beneficiile sale.[4]

Exista diverse tipuri de implanturi dentare, ele putand fi clasificate, de exemplu, in functie de modul de fixare, dupa forma, dimensiuni, materialele din care sunt realizate ori modul de atasare a coroanelor dentare.[5] 

Din ce este compus implantul dentar?

In general, un implant dentar este format din 3 elemente principale: 

  • Implantul propriu-zis – practic, este vorba de acel surub care se introduce in os si inlocuieste radacina; dimensiunile unui implant dentar pot varia de la 6 mm la 24 mm; 
  • Bontul protetic – este o piesa care se amplaseaza peste implantul dentar, dupa incheierea procesului de osteointegrare (fuziunea osului cu suprafata implantului) si face legatura dintre acesta si lucrarea protetica. 
  • Coroana dentara – este partea vizibila a implantului, pe care se fixeaza prin cimentare sau insurubare.[2]
Pretul implantului dentar si cum se calculeaza costurile

Pretul implantului dentar si cum se calculeaza costurile

Calitatea unui implant dentar este data de calitatea materialului din care este facut (puritatea titanului), designul acestuia si caracteristicile microscopice ale suprafetei lui. Cat costa un implant dentar reflecta calitatea implantului si a pieselor conexe, dar si complexitatea interventiilor chirurgicale care duc la refacerea patului osos receptor si ulterior la osteointegrare.

Doar materialele de calitate nu garanteaza reusita, ingredientul secret (stiut de toata lumea) este medicul experimentat. Pe de alta parte, fara tehnologie performanta si materiale de calitate impecabila, niciun medic, indiferent de cat de bun este, nu poate obtine rezultate bune in mod predictibil in implantologie, mai ales in domeniul cel mai sensibil, acela al reconstructiei osoase.

Care sunt factorii care influențează prețul unui implant dentar

Producatorul implantului dentar si materiale folosite

De cele mai multe ori, implantul dentar este realizat din titan, un material folosit de zeci de ani in implantologie cu foarte mare succes. Pentru fabricarea implanturilor dentare a inceput sa se mai utilizeze insa si zirconiul. 

Fiecare material are anumite proprietati (care pot influenta, printre altele, cat dureaza un implant dentar), are avantajele si dezavantaje sale. Daca ne referim exclusiv la costul tratamentului, pretul unui implant dentar din zirconiu va fi tot timpul mai ridicat.[3] 

Sa nu uitam insa ca atunci cand vorbim despre implanturi dentare trebuie sa tinem cont si de coroana dentara, care, la randul sau, poate fi realizata din diverse materiale, cu preturi diferite. 

Experienta medicului

Dupa cum spuneam mai sus, acest factor joaca un rol foarte important in succesul tratamentului. Inserarea unui implant dentar este proces complex, ce presupune mai multe interventii si etape, pentru realizarea carora este necesar un inalt nivel de expertiza, dar si experienta castigata in urma tratarii a numeroase cazuri asemanatoare. 

Echipamentul folosit

Pe tot parcursul tratamentului, de la consultatia initiala, ce va include si efectuarea anumitor investigatii, si pana la etapa finala, de montare a coroanei dentare, se vor utiliza cele mai moderne echipamente disponibile. Un exemplu in acest sens este Piezotomul Implant Center 2. 

Acest lucru permite folosirea celor mai avansate tehnici, cu efect asupra duratei si succesului tratamentului, dar si a reducerii riscului aparitiei unor complicatii. De asemenea, cat dureaza recuperarea dupa implant dentar poate depinde si ea de aparatura folosita. In aceste conditii, este firesc ca atunci cand se stabileste pretul unui implant dentar sa se tina cont si de dotarile clinicii. 

Numarul de implanturi dentare necesare

Pretul unui implant dentar poate varia in functie de cati dinti trebuie inlocuiti. Un singur dinte lipsa: In cazul in care este necesar sa inlocuiti un singur dinte, pretul va fi automat mai mic decat in cazul mai multor dinti lipsa. Costul va include implantul dentar propriu-zis, abutmentul si coroana protetica. Mai multi dinti lipsa: Daca aveti mai multi dinti lipsa, costul inverventiei creste direct proportional, deoarece vor fi necesare mai multe implanturi dentare. In aceasta situatie un alt factor care stabileste pretul implantului este starea osului. Daca osul in care trebuie sa fie plasat implantul nu este suficient de dens sau de sanatos, pot fi necesare proceduri suplimentare precum augmentarea osoasa, ceea ce va creste costul total al tratamentului.

Procedurile suplimentare necesare

In unele cazuri, pentru a putea insera cu succes implantul dentar, va fi necesar sa efectuam anumite proceduri. Pentru a oferi doar un exemplu, cand nu se poate face implant dentar pentru ca nu exista suficient tesut osos, este obligatorie aditia de os. Pretul acestor proceduri suplimentare se va reflecta in costul final al tratamentului.

Implantul dentar de calitate vs implantul dentar ieftin

Implantul dentar de calitate vs implantul dentar ieftin

Nu se poate calcula pretul unui implant dentar fara a se tine cont de toate aspectele mentionate mai sus. Din acest motiv, pretul unui implant dentar poate varia de la un cabinet la altul. Cantariti bine atunci cand comparati cat costa un implant dentar in ofertele diverselor cabinete. 

In implantologie solutii miraculoase nu exista! Daca pretul unui implant dentar este sensibil mai mic trebuie sa va intrebati de unde se face economia? De la calitatea implantului, a lucrarii, din manopera medicului sau diferenta provine din omisiunea unor componente sau etape ale tratamentului?

De ce sa alegi serviciile LLL Dental

Sunt multe clinici si cabinete stomatologice la care ati putea apela pentru un tratament cu implanturi dentare. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa alegeti insa serviciile LLL Dental: 

  • Medici supraspecializati, cu o experienta considerabila; 
  • Aparatura si echipamente de ultima generatie; 
  • Posibilitatea de a se efectua toate etapele de tratament si investigatiile necesare in cadrul clinicii; 
  • Garantia LLL Dental (garantia dispozitivului medical implant dentar, garantia integrarii, garantia lucrarilor construite pe implanturi dentare); 
  • Laborator propriu de tehnica dentara digitala; 
  • Grija pentru pacient, pentru siguranta si confortul sau.

Cat costa un implant dentar la LLL Dental

La LLL Dental, exista variante de tratament scumpe si altele mai ieftine. Noi le prezentam pacientului in detaliu pentru a lua o decizie buna si pentru a  ajunge la o varianta potrivita din punct de vedere financiar, dar si medical. De la extractie pana la cimentarea definitiva a lucrarii pe implant sunt mai multe etape de tratament care au nevoie de timp de vindecare intre ele. O solutie frecvent folosita este plata in rate a valorii totale a planului de tratament.

Un alt aspect deosebit de important legat de cat costa un implant dentar este ca la noi costa… atat cat stabilim la inceputul tratamentului! Un fenomen suparator pentru pacienti consta in aparitia costurilor suplimentare pe parcursul tratamentului. In urma intocmirii unui plan bazat pe cat mai multe informatii relevante, surprizele sunt mai putin probabile. In consecinta, daca apar costuri suplimentare legate de acest plan de tratament pe parcursul derularii lui, acestea sunt suportate de noi.

Poti consulta aici tarifele practicate in clinica noastra stomatologica din Bucuresti. 

Pana la urma, cat costa un implant dentar? Pentru unii mult, pentru unii putin. Pentru toti pacientii nostri costa DOAR atat cat este nevoie pentru a avea un zambet frumos si sanatos! Va asteptam la cea mai buna clinica stomatologica din Bucuresti pentru o consultatie initiala si stabilirea planului de tratament. 

Etapele implantului dentar

Drumul catre o dantura frumoasa si sanatoasa se parcurge alaturi de specialistii in zambete. Primii pasi ii facem impreuna, la o consultatie amanuntita si, tot impreuna, mergem mai departe, trecand prin toate etapele implantului dentar:

  • Realizarea planului de tratament, care poate cuprinde si extractii, aditie de os sau alte tratamente pentru dintii ramasi pe arcada;
  • Pregatirea pentru implantul dentar, care cuprinde igienizare si anestezie;
  • Inserarea implantului sau implanturilor dentare;
  • Incarcarea implantului cu o coroana dentara provizorie;
  • Perioada de osteointegrare, timp in care implantul fuzioneaza cu osul si este acceptat de organism;
  • Etapa protetica, atunci cand se monteaza coroanele dentare definitive.

Tipuri de implant dentar

Cum exista mai multe tipuri de implanturi dentare, pacientii de toate varstele, mai putin tinerii ale caror oase maxilare nu s-au dezvoltat complet, pot beneficia de cele mai bune optiuni de restaurare dentara. Astfel, exista si diferite preturi pentru implanturile dentare. De cele mai multe ori, se recomanda implanturile endoosoase. 

Totusi, oamenii sunt diferiti, ceea ce inseamna ca structura faciala este diferita, sanatatea oaselor este, de asemenea, diferita si nevoile sunt distincte. Astfel, exista implanturi subperiostale, implanturi zigomatice si mini implanturi dentare.

In functie de caz, se poate recomanda si un implant dentar all on 4 sau all on 6, care presupune inserarea unui numar de 4 sau 6 implanturi dentare pe o singura arcada și înlocuirea tuturor dintilor.

Cum se calculeaza costul unui tratament cu implant dentar cu tot cu pretul investigatiilor

Cat costa implantul dentar? Ei bine, pretul acestuia implica atat procedura de inserare, cat si lucrarea protetica, manopera, investigatiile si radiografiile initiale, tomografia, bontul protetic si bontul de vindecare. Astfel, pentru a stabili cat costa implantul dentar pentru toata gura, pacientii trebuie sa aiba in vedere toate etapele planului de tratament.

Consultatia

Primul pas catre zambetul perfect este consultatia. Un medic specialist va prelua cazul, va analiza cavitatea bucala si va stabili un plan de tratament personalizat.

Radiografiile si tomografia CT

Pacientii nostri pot scurta perioada totala a planului de tratament, avand posibilitatea de a realiza radiografiile dentare si investigatiile CT in cadrul clinicii.

Implantul dentar

Exisa o intreaga lista de preturi pentru implantul dentar deoarece vorbim despre o interventie care implica, de cele mai multe ori, alte proceduri suplimentare, precum: augmentarea tesutului osos sau extractie atraumatica.

Bontul de vindecare

Inainte ca gingia sa fie suturata, montam un bont de vindecare – o piesa care are rolul de a ajuta gingia sa se vindece in jurul implantului. Bontul de vindecare intra, de asemenea, in costul total al implantului dentar.

Bontul protetic

Dupa 4 – 6 luni, atat cat tine perioada de osteointegrare, bontul de vindecare este inlocuit cu bontul protetic. Lucrarea protetica se va insuruba pe acest bont protetic, realizat din materiale durabile si rezistente. În clinica noastră, bontul protetic intră în prețul implantului dentar.

Coroana dentara

In etapa protetica, pacientii, împreuna cu specialistul, trebuie sa aleaga coroanele dentare. Costul acestora difera in functie de material. De exemplu, o coroana din ceramica integrala IPS e.max® costa 1.800 RON, la fel si o coroana ceramica pe suport de zirconiu. Pe de alta parte, o coroana realizata integral din zirconiu costa 2.000 RON, in timp ce una realizata pe suport metalic costa 1.200 RON.

La LLL DENTAL, un implant dentar in sistem complet costa 3.750 RON, dar puteti gasi in lista de preturi diferite oferte pentru implanturi premium ALL on 4 si ALL on 6 sau pentru alte lucrari definitive fizionomice.

Care sunt beneficiile unui implant dentar?

Daca pretul pentru implantul dentar in Bucuresti poate parea destul de semnificativ la prima vedere, va anuntam cu bucurie ca principalul avantaj al unui implant de calitate este dat de testul timpului. Cu o ingrijire corecta, acesta poate rezista si mai bine de 30 de ani. Inainte de a va face calculele, ganditi-va la toate beneficiile oferite:

  • Imbunatatirea aspectului fizic;
  • Imbunatatirea sanatatii orale;
  • Stabilitate crescuta;
  • Protejarea dintilor vecini;
  • Prevenirea pierderilor osoase;
  • Imbunatatirea masticatiei si digestiei;
  • Cresterea stimei de sine.

Intrebari frecvente

  • Se poate alege implantul dentar doar in functie de pret?

    Ideal ar fi ca pacientii nostri sa nu faca niciun compromis atunci cand vine vorba de sanatatea orala. Exista diferite costuri pentru implantul dentar, influentate de mai multe aspecte, inclusiv procedurile pregatitoare. Pentru a lua cea mai buna decizie, vom analiza toate optiunile si vom gasi cea mai potrivita modalitate, care sa fie cat mai aproape de bugetul disponibil.

  • Cand se comunica pretul implantului dentar?

    Ne place sa fim transparenti si sa tratam fiecare caz clinic cu deosebita atentie, grija si responsabilitate. Astfel, costul total va fi comunicat imediat dupa consultatie, atunci cand se va stabili un plan de tratament adecvat. Clinicile care se respecta nu aplica alte costuri surpriza.

  • Ce se intampla daca implantul dentar nu se integreaza cu succes si necesita inlocuire sau reparatii suplimentare? Care sunt costurile asociate?

    In cazuri foarte rare, extrem de rare, organismul poate respinge implantul dentar, dupa ce rezultatele investigatiilor initiale si interventiilor specifice au fost favorabile. Intr-un astfel de scenariu, pacientii isi pot primi banii inapoi, cu conditia ca problemele sa apara in primul an de la inserare.

  • Care sunt riscurile financiare asociate cu amanarea sau renuntarea la un implant dentar necesar?

    Amanarea conduce la deteriorarea sanatatii orale, deci si la costuri si proceduri suplimentare pe viitor. Dintii vecini pot fi puternic afectati, iar osul se poate atrofia treptat.

  • Implantul dentar se poate plati in mod esalonat?

    Da, exista posibilitatea de a plati esalonat. De altfel, venim in intampinarea pacientilor cu diferite oferte si pachete speciale.

programează-te