Stomatologie copii

Noi credem in Zana Maseluta!!! Voi?! 

Pedodontia reprezinta ramura stomatologica ce se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afectiunilor dentare ale copiilor si tinerilor adolescenti. Alaturi de ortodontie, aceasta poate asigura o dezvoltare armonioasa la nivel dento-facial a viitorilor adolescenti, printr-o diagnosticare precoce a leziunilor si anomaliilor dentare.

copil cu periuta de dinti
stomatolog cu un pacient copil in interventie

Ce este stomatologia pentru copii?

Omul are două dentitii succesive, prima de lapte si a doua definitiva. Sanatatea dintilor temporari este la fel de importanta ca si a celor permanenti deoarece poate influenta dezvoltarea acestora din urma. Tocmai de aceea nu este niciodata prea devreme pentru a-i invata pe copii cat de importanta este sanatatea orala.

 

Aici intervine pedodontia sau stomatologia pediatrica, adica acea ramura stomatologica ce se ocupa cu profilaxia, diagnosticarea si tratarea afectiunilor dentare ale copiilor si tinerilor adolescenti, de la aparitia primilor dinti de lapte pana la formarea si eruptia dintilor definitivi. 

 

Vizitele la pedodont ar trebui sa inceapa odata cu aparitia primilor dinti. In acest fel, vor afla din timp cum ar trebui sa-si ingrijeasca dintii si se vor familiariza cu cabinetul stomatologic. La LLL Dental, ne-am propus ca fiecare copil ce trece pragul clinicii noastre stomatologice sa aiba parte de o experienta nu doar educativa, ci si distractiva. In acest fel, cei mici vor reveni cu drag ori de cate ori este nevoie. 

copil-zambitor-batand-palma-cu-pedodontul

Care este rolul unui pedodont?

Copiii sunt o categorie aparte de pacienti si nu toti medicii stiu cum sa interactioneze cu ei, oricat de bine pregatiti ar fi din punct de vedere profesional. Pedodontul este acel medic specializat in tratarea problemelor dentare ale copiilor, incepand de la cea mai frageda varsta. 

 

Are cunostintele si experienta necesara pentru a oferi copiilor ce trec pragul cabinetului sau o gama larga de servicii de stomatologie. Stie insa si cum sa-i abordeze, cum sa comunice cu ei pentru a-i ajuta sa se relaxeze si sa-si depaseasca eventuala frica de dentist. Si pe tine, ca parinte, te va ajuta sa intelegi cum poti sa ai grija de sanatatea dintilor copilului tau.

4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ce tipuri de afectiuni stomatologice sunt tratate in pedodontie?

Stomatologia pediatrica cuprinde nu doar tratamente clasice pentru diverse afectiuni dentare, cat si tratamente profilactice. Cu alte cuvinte, nu ar trebui sa astepti aparitia durerilor dentare pentru a cauta un cabinet stomatologic pentru copii in Bucuresti. 

Iata cateva dintre motivele pentru care se poate ajunge la pedodont: 

  • Examene dentare de rutina;
  • Curatarea profesionala a dintilor si fluorizarea acestora; 
  • Indreptarea dintilor, corectarea pozitiei acestora si reglarea ocluziei cu ajutorul aparatelor dentare;  
  • Curatarea cariilor dentare; 
  • Tratarea traumatismelor dentare si a bolilor gingivale; 
  • Detectarea precoce a afectiunilor dentare.

Carii ale dintilor de lapte sau permanenti

Cariile reprezinta una dintre cele mai des intalnite probleme dentare. In cazul copiilor, pot afecta atat dintii de lapte, cat si pe cei permanenti si, daca nu sunt tratate la timp, pot provoca dureri dentare si infectii.

Lipsa unei igiene orale corecte si alimentatia nesanatoasa sunt principalele cauze ale aparitiei cariilor la copii, dar nu sunt singurele. Fa o programare la o clinica stomatologica pentru copii imediat ce observi semne precum: 

  • Pete de culoare inchisa sau albe pe suprafata dintilor; 
  • Sensibilitate dentara; 
  • Stare letargica; 
  • Refuzul de a consuma alimente.

Sigilarea dintilor temporari si permanenti

Din fericire, cariile dentare pot fi prevenite. O buna igiena orala si vizitele regulate la pedodont sunt doua dintre metodele prin care poate fi evitata aparitia acestei probleme dentare. 

Sigilarea dintilor temporari sau permanenti reprezinta o alta metoda eficienta de prevenire a cariilor la copiii. Dintii sunt curatati foarte bine, dupa care se aplica pe suprafata lor un etansant sau sigilant, adica a un material ce va proteja dintii de actiunea bacteriilor. Procesul nu este dureros si nici foarte lung.

Un pedodont iti va spune cand si daca aceasta procedura este necesara.

Eruptii dentare

In general, dintii de lapte incep sa cada in jurul varstei de 6 ani, pentru a fi inlocuiti de cei permanenti. Nu intotdeauna insa acest proces decurge asa cum ne-am dori si pot apara probleme legate de pozitia dintilor. De exemplu, daca un dinte de lapte va cadea prea devreme, dintii vecini vor migra spre spatiul liber; dintele liber nu va mai avea loc suficient si va erupe inghesuit. 

Aparatul dentar se utilizeaza de mult timp pentru a indrepta dintii si a asigura o muscatura buna. In cazul copiilor, in special, se pot obtine rezultate spectaculoase cu ajutorul acestuia. Printre beneficiile montarii unui aparat dentar se numara: 

  • Imbunatatirea capacitatii de a mesteca; 
  • Reducerea riscului de pierdere a dintilor; 
  • Prevenirea uzurii smaltului dintilor; 
  • Corectarea muscaturii gresite.

Care sunt beneficiile aplicarii tratamentelor dentare inca de la varste fragede?

  • 1

    Prevenirea afectiunilor stomatologice este la fel de importanta ca si tratarea lor. De exemplu, in lipsa sigilarii dintilor, sansele ca un copil cu varsta cuprinsa intre 6 si 11 ani sa sufere de carii sunt de 3 ori mai mari.

  • 2

    Fluorizarea dintilor este un alt tratament folosit pentru a preveni aparitia cariilor la copii si pentru a intari smaltul dintilor.

  • 3

    Probleme precum dintii inghesuiti si strambi si muscatura gresita pot fi corectate mult mai usor la o varsta mai mica.

Care sunt preturile pentru serviciile stomatologice la copii?

Denumire Pret
Sigilari santuri si fosete (dinti temporari) 180 RON
Sigilari santuri si fosete (dinti permanenti) 220 RON
Tratament endo microscop (dinti temporari) 400 RON
Fluorizare pe arcada 175 RON
Pachetul profilaxie KID 250 RON
Periaj profesional 170 RON
Instructiuni periaj si igiena orala 70 RON

Aici pot fi consultate si tarifele practicate pentru restul serviciilor oferite de clinica noastra. Fie ca te intereseaza cat costa un aparat dentar, un tratament cu laser dentar sau oricare dintre serviciile oferite de echipa noastra, contacteaza-ne si te vom ajuta sa gasesti varianta potrivita pentru familia ta.

De ce sa alegeti serviciile de stomatologie pediatrica de la LLL Dental?

La LLL Dental te asteapta o echipa de profesionisti, bine antrenata in tainele stomatologiei, dornica sa se foloseasca de experienta acumulata in cei peste 60 de ani de activitate a celor trei generatii de medici dentisti care ne reprezinta si de aparatura de ultima generatie de care dispunem pentru a oferi servicii stomatologice de calitate. 

Confortul pacientilor nostri este unul dintre principiile dupa care ne ghidam, cu atat mai mult atunci cand este vorba de un copil.

Prima vizita

Recomandam cu caldura ca prima vizita a copilului la dentist sa fie cat mai precoce, pentru ca acesta sa se familiarizeze cu cabinetul stomatologic. Ne vom stradui ca aceasta vizita sa fie cat mai distractiva, educativa si sa-i lase copilului o impresie pozitiva. Vom incuraja copiii in privinta igienei dentare si ii vom recompensa pentru rezultatele lor bune.

Ii sfatuim pe parinti sa fie alaturi de copii pe parcursul primelor vizite. Pe parcurs, se va obisnui sa ramana singur cu noi in cabinet. Vom incepe doar cu discutii. Treptat si cu rabdare, il vom familiariza cu cabinetul si instrumentarul si vom face mici jocuri cu tematica dentara pentru a-i castiga increderea.

Tratamentul

Vizitele si interventiile stomatologice la copii trebuie sa fie cat mai scurte si sa aiba loc, de preferinta, cand copilul este odihnit. Vom evita durerea, oboseala si plictiseala, iar atitudinea noastra va  fi calda si blanda.

Ii vom explica totul intr-un limbaj accesibil, iar tratamentele vor fi facute cu blandete, cu pauze pentru a se odihni. Poate urmari programul sau TV preferat, care ii va capta atentia si va face confortabila  sedinta pe toata durata tratamentului.

Analgezia

Lipsa durerii in timpul interventiilor dentare la copii garanteaza cooperarea viitoare a acestora. Nu vrem ca vizita la dentist sa devina o ”sperietoare”.  

Noi folosim o serie de geluri anestezice cu miros si arome placute, care vor reaminti copiilor de guma de mestecat preferata. Daca este necesar, vom putea face infiltratii anestezice fara durere. Putem sa aducem un plus de confort copilului prin utilizarea inhalosedarii.

Inhalosedarea la copii, ca si la adulti, presupune utilizarea de gaz ilariant (laughing gas), un amestec gazos format din protoxid de azot si oxigen, total netoxic. Nu are efecte adverse si este total reversibila. Inhalarea gazului ilariant induce o stare de liniste si confort, de usoara plutire si somnolenta, scade perceptia asupra mediului ambiental. In acest fel, copilul va fi complet relaxat pe parcursul tratamentului. 

 

Starea sanatatii orale ne poate influenta starea generala de sanatate. Cum trebuie sa ne ingrijim dintii si de ce este important sa mergem la dentist sunt subiecte ce ar trebui abordate in timpul discutiilor cu copilul inca de la varste fragede. 

Daca esti in cautarea unei clinici ce ofera servicii de stomatologie pentru copii in Bucuresti, nu ezita sa apelezi la LLL Dental. Sanatatea orala a copilului tau va fi pe maini bune.

Mai multe depre Stomatologie copii

  • Dinti de lapte
  • Sfaturi pedodontie
programează-te