FATETE DENTARE

 

Fatetele dentare sunt un element de actualitate in practica stomalogiei estetice si presupune aplicarea pe fata vizibila a dintilor, cu predilectie la dintii frontali a unor fatete speciale din ceramica. Rezultatele tratamentelor cu fatete dentare dau satisfactie maxima, obtinandu-se un zambet alb, stralucitor, cu dinti frumos aliniati.

Laboratorul de tehnica dentara realizeaza fatete dentare din material ceramic foarte rezistent, prin ardere in cuptor la temperatura foarte inalta  iar aplicarea pe dinti si cimentarea se face prin intermediul unui sistem adeziv complex si rezistent.

 

INDICATII PENTRU FATETE DENTARE

   • Dintii fisurati sau fracturati doar la nivelul coroanei dentare (fara implicarea radacinii sau a unei portiuni mari din coroana dentara). Fisurile din smalt se coloreaza in timp, devin inestetice si creeaza pacientului disconfort atunci cand acesta consuma lichide si alimente reci sau fierbinti.
   • Malpozitii  dentare usoare si moderate (inghesuiri sau spatieri).
   • Dintii cu malformatii  congenitale (forma de tarus etc.).
   • Dintii cu coloratii nedorite.
   • Dinti cu obturatii mari, debordante ce genereaza disconfort estetic etc.

Alternative pentru fatete dentare sunt:

 • coroane sau lucrari estetice din ceramica pe suport metalic sau zirconiu.
 • aparate dentare ortodontice care aduc dintii in pozitia corecta pe arcade.

Avantajul fatetelor dentare consta in obtinerea unor rezultate estetice excelente cu o atitudine conservatoare fata de dinti, necesitand o preparatie minim invaziva, superficiala.Pentru defecte minore in zona frontala, fatetele ceramice pot  fi o solutie rapida si eficienta pentru corectarea lor, iar forma si culoarea dintilor vor fi imbunatatite permanent. Fatetele dentare  pot elimina defectele unui singur dinte, sau pot acoperi mai multi dinti, creand astfel un aspect vizual estetic superior pentru intregul zambet. Va recomandam sa efectuati inainte un detartraj urmat de albire profesionala deoarece fatetele  vor avea o culoare asemanatoarea cu cea a restului dintilor dumneavoastra.

 
la inceput
 

Fatete Dentare | Bucuresti sector 2 Calea Mosilor